Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se varaju svi oni koji misle da je naivan i da ne shvata šta se sve radi na početku njegovog mandata i poručio da ga nikakve odluke niti prijetnje ne mogu pokolebati da nastavi da štiti interese Republike Srpske i srpskog naroda koji ga je izabrao, a koji nisu upereni ni protiv koga.

“Oni u Sarajevu koji navode da nijedna policijska agencija, osim pripadnika određene direkcije, ne može unositi oružje u zgradu Predsjedništva BiH, preporučuju da mene čuvaju isti oni ljudi koji nisu spriječili nasilje i pokušaj ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici”, istakao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je naglasio da on u Sarajevu ne participira, već je izabrani srpski član Predsjedništva BiH.

To što su oni, kaže Dodik, raznim propisima devalvirali ustavnu poziciju člana Predsjedništva BiH, koje je najviši organ zajedničkih institucija, već je davno prošlo vrijeme i shodno tome će se tako i ponašati.

“Ne želim nikome da budem pokretna meta. Јedina policija kojoj vjerujem jeste policija Republike Srpske i samo oni mogu da brinu o mojoj bezbjednosti tamo gdje se ja nalazim”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

SRNA/RTRS