Simulacije, spinovanje, obmane, konstrukcije naručene neistine, vulgarnost, neukus, primitivizam, brutalno varanje svojih gledalaca, jednom riječju promocija opšte nekulture, godinama je karakteristika bijeljinske BN televizije, navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

U tekstu se dodaje da “sociolozi kulture već godinama ukazuju da su posljedice djelovanja BN televizije, tačnije njihovo ‘navlačenje’ gledalaca na neukus i primitivizam katastrofalne po opštu kulturu građana, posebno mlade generacije, ne samo u Republici Srpskoj već i šire dokle seže ovaj talas primitivizma”. 

“Svjetski mešetari i njihove domaće sluge, koji su preuzeli ulogu glavnih BN-ovih suflera, upravo su inspirisali neke novinare, zarobljenike primitivizma, da objave neistine o našem i svjetskom slavnom filmskom reditelju Emiru Kusturici koji im je česta tema jer ne da primitivizmu pravo građanstva na ovim prostorima, nudeći nam u svojoj produkciji, kroz razne događaje, prave vrijednosti.

Ovog posvećenog čuvara naše kulture i identiteta stavili su na stub srama iznoseći brutalnu konstrukciju, odnosno neistinu da je navodno Kusturica za velike pare /milione/ sređivao Miloradu Dodiku sastanke i fotografisanje sa Vladimirom Putinom u Kremlju”, ističe se u tekstu.

Portal Infosrpska navodi da su “napadi tih opskurnih samozvanih novinarčića koje često preuzima bijeljinska fabrika laži i primitivizma na Emira Kusturicu upravo zbog straha da bi kultura u potpunosti mogla prevladati našim prostorima čime bi BN bio u potpunosti ugrožen”.

“Zato se u više navrata na tapetu BN televizije našao i slavni Kusturica, koji ruča sa Putinom, večera sa /Nikitom/ Mihalkovim, nazadravlja sa Džoni Depom, a za života Gabrijela Garsije Markesa ćaskao prijateljski i sa njim. Tako je bilo i prije dva dana kada su BN-ovi majstori primitivizma prenijeli lažnu vijest kako je Kustrica uzimao milione od Dodika a sve navodno zbog Putina.

Kada je advokat Emira Kusturice zatražio od BN televizije da objavi demanti na prenesenu lažnu vijest, oni su je, prema svom starom običaju, jednim dijelom opet objavili na kraju demantija”, dodaje se u tekstu.

Infosrpska