Seks se vrti oko užitka, ma koliko se neki trudili da ga proglase samo načinom za produženje vrste. Već je uvreženo mišljenje da u njemu više uživaju muškarci, ali, da li je to zaista tako?

Bar bi trebalo tako da bude… Naime, oni su ti koji češće misle na seks – muškarci mlađi od 60 godina pomisle na seks bar jednom dnevno, dok istovremeno to radi tek četvrtina žena. Ipak, priča je malo drugačija.

Naime, muškarci se lakše uzbuđuju i maštovitiji su kada je reč o seksualnim maštarijama. Takođe, više iniciraju odnose u svim fazama veze u odnosu na žene, pokazali su rezultati istraživanja Univerziteta u Floridi, prenosi Metro portal.

S druge strane, većina muškaraca doživjeće orgazam ubrzo nakon penetracije, dok je ženama potrebno 10 do 20 minuta da bi postigle orgazam. Podaci pokazuju da oko 75 odsto muškaraca baš uvek doživi orgazam, što je ženskom rodu nedostižno.

Ipak, žene mogu doživeti višestruke orgazme, pa zbog toga više uživaju u seksu. Takođe, nakon jednog orgazma spremne su na još jedan, dok muškarcima treba više vremena za novi pokušaj.

Prema tome, još jedan mit – raskrinkan.