Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora obilježio je 15 godina postojanja i rada. Tim povodom, na sjednici koja je, pored radnog, imala i svečani karakter, napravljen je presjek svega na čemu je Forum radio od trenutka svog osnivanja do danas. Za aktuelnog predsjednika Foruma, Danka Rauša, najveći uspjeh je to što je formirano ovakvo tijelo koje povezuje ljude i organizacije iz različitih društvenih oblasti. Zajednički cilj im je unapređenje sveukupne bezbjednosne slike grada.

Gradonačelnik Milenko Đaković čestitao je članovima Foruma 15 godina uspješnog rada, jer su, kako je rekao, i oni izvan Prijedor dali veoma pozitivne ocjene ovom tijelu. On je dodao da je kvalitetna bezbjednosna slika ključ za razvoj svih segmenata zajednice.

Osnova za dalji razvoj grada u privredi, kulturi, sportu i svim oblastima društvenog života, u osnovi, počiva na kvalitetnim bezbjednosnim uslovima – poručio je Đaković.

Pohvale su stigle i iz Policijske uprave Prijedor, gdje su izrazili očekivanje da će forumi i u drugim opštinama prijedorske regije raditi na isti način.

Naročit doprinos prijedorski Forum dao je u prevenciji incidenata koji su motivisani mržnjom. Rad Foruma je proaktivan, i njegovi članovi sistematično i studiozno identlflkuju pojave ugrožavanja bezbjednostl – naveo je načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić.

Z.J./Kozarski