U Prijedoru je prezentovan treći javni poziv u okviru projekta “Izazov za promjene“ za dodjelu bespovratnih sredstava za poslovne subjekte. Mićo Stanojević, predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i član projektnog tima, rekao je da je planirani Fond sredstava u projektu tri miliona evra u toku četiri godine.

– Fokus je na poslovnim subjektima: od komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava do privrednih društava, uključujući preduzetnike, ali i privredna društva. Aplikantl mogu biti i početnici u biznisu, s tim da su reglstrovani šest do 24 mjeseca prije poziva. Grant sredstava namijenjen ovim aplikantlma iznosi do 10.000 evra – rekao je Stanojević.

Preduzeća koja rade duže od dvije godine, mogu dobiti i do 30.000 evra.

– Prijavljivanje je vrio jednostavno, što se pokazalo i u praksi. Na posljednja dva poziva javilo se oko 1.300 aplikanata – rekao je Stanojević i dodao da je u funkciji onlajn platforma WWWC2C.ba. gdje se obavlja registracija aplikanata i unose kompletne prijave. Rok za poziv je 17. decembar. Projekat provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, Sarajevska regionalna razvojna agencija (Serda) i partneri iz Švedske.

M.Z./Kozarski