Kordon leskovačke policije već dva dana za redom asisitira radnicima elektrodistribucije kako bi isključili struju neredovnim platišama.

Juče u sedam sati ujutro više policijskih vozila, sa više od 70 policajaca, kao i jednim oklopnim vozilom žandarmerije, je ušlo u romskom delu naselja “Slava Zlatanovića” a danas na isti način su to uradili i u romskom naselju “Sat Mahala”.

Juče su stanovnici romskog dela naselja”Savka Zlatanovića” bili u strahu kada su videli veliki broj policijskih vozila i oklopno vozilo žandarmerije, prvo su pomislili da se dogodila neka nesreća, višestruko ubistvo, da se juri neka kriminalna grupa. Ulice u naselju su bile blokirane od strane policijskih vozila i policije, objavio je jedan od stanovnika ovog naselja. U strahu od velikog broja policijskih vozila, oklopnog vozila, velikog broja policajaca i žandarmerije neki ljudi su pomislili da je počeo rat.Stanovnicima naselja policija je uz pretnju zabranila snimanje i fotografisanje mobilnim telefonima.

Da se podsjetimo, akcija isključenja neredovnih platiša počela je uz asistenciju trdesetak policajaca prije dvije nedjelje u romskom naselju Podvorce i trajala je dva dana zaredom.

Kako tvrdi izvor Rominfomedia, leskovačka Elektrodistribucuja je nalog za isključenja dobila iz Beograda, ali nam je isto tako tvrdio da je i Policija dobila nalog iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da asistira radnicima leskovačke elektrodistribicije kako bi nesmetano obavili svoj posao.

Prema najavama, ova akacija će biti nastavljena i u narednim danima.

Kurir.rs