Više osoba, među kojima je i direktor JP „Putevi Republike Srpske“ i funkcioner DNS Nenad Nešić, saslušani su u policiji zbog sumnje da su namjerno pokušali diskreditovati rukovodstvo Policijske uprave Istočno Sarajevo, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima policija provjerava navode prijave da je neko iz DNS u Istočnom Sarajevu platio muškarcu sa Pala da iznosi lažne optužbe protiv načelnika PU Istočno Sarajevo Branimira Šehovca.

U PU Istočno Sarajevo nam je samo potvrđeno da se obavljaju operativne provjere po saznanjima da su članovi određenih političkih partija nudili novac muškarcu da bi u javnim nastupima netačnim podacima diskreditovao rukovodstvo ove Uprave.

Na osnovu toga saslušano je više osoba, za sada u svojstvu svjedoka.

Nakon dokumentovanja predmeta biće dostavljen izvještaj na ocjenu nadležnom tužiocu.

Izvor uključen u ovu istragu pojasnio nam je da se policiji obratio muškarac sa Pala i rekao da su mu iz rukovodstva DNS u Istočnom Sarajevu nudili veću sumu novca da javno laže protiv Šehovca.

-On je u svojoj izjavi rekao da su mu nuđene pare da priča kako ga je istukao Šehovac, načelnik policije u Istočnom Sarajevu. Za novac koji bi dobio trebao je da javno na trgu priča o tome, ali i da to ispriča za jednu televiziju – pojasnio je naš sagovornik.

Ovaj čovjek je odlučio da to ipak ne uradi i sve je to ispričao policiji.

-Inspektori su pokrenuli istragu na osnovu ove prijave i u toku su provjere da li je to sve tačno, ili je možda riječ o izmišljenoj prijavi. Kada svi budu saslušani, postupajući tužilac će donijeti odluku šta će se dalje preduzimati u ovom predmetu – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima sumnja se da mu je upravo Nešić nudio taj novac, jer nije u dobrim odnosima sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ovaj sukob vjerovatno potiče od početka otkobra kada su pripadnici ove Uprave saslušali Nešića zbog krivičnog djela prinuda, a kasnije su i nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv njega. Ova istraga još uvek je aktivna i traje protiv Nešića

Nenad Nešić juče se nije javljao na naše brojne pozive, pa nismo mogli dobiti njegovu izjavu o ovom događaju zbog kojeg je ponovo saslušan u policijskoj stanici.

Asfaltiranje puteva

Nenad Nešić je ranije osumnjičen da je kao direktor Puteva RS ozbiljnim prijetnjama i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže da njegova firma obavi određene građevinske radova u vrijednosti 155.000 maraka, nakon čega je to i urađeno.

Nešić se sumnjiči da je došao kod direktora jednog preduzeća i tražio da se asfaltiraju putevi do određenih osoba. Navodno mu je i govorio da neće više biti direktor firme ako to ne uradi. Vređao ga je i nazivao pogrdnim imenim

Srpskainfo