“Sve srpske sudije i tužioci treba da napuste institucije pravosuđa u BiH, pa neka ih onda vodi i savjetuje američka Ambasada u BiH, kao što je to radila i do sada”, rekla je Rajilićeva Srni.

Prema njenim riječima, ovo je nepravedna presuda i razočaravajuća za porodice srpskih žrtava rata u BiH, kojim se bezbroj puta do sada pokazuje da u BiH nema prava i pravde za Srbe.

Rajilićeva kaže da su cijelom Balkanu, izuzev pravosuđu BiH, poznati zločini Nasera Orića, zbog čega je krajnje neprihvatljivo da on nije kriv za zločine nad tri lica srpske nacionalnosti, kao i ubistvo oko 3.000 Srba u Podrinju.

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Ispred zgrade Suda BiH brojne pristalice Orića aplauzima su pozdravile oslobađajuću presudu, uzvikujući “Alahu ekber” i sa istaknutim ratnim zastavama.

Orić i Muhić bili su optuženi da su u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Infosrpska