Nikozija, 30. novembra 2018.- U prisustvu predsednika Srbije i Kipra, Aleksandra Vucica (L) i Nikosa Anastasijadisa (D) nadlezni ministri dve zemlje potpisali su danas u Nikoziji vise bilateralnih sporazuma.Bilateralni sporazumi su potpisani nakon druge zajednicke sednice vlade dve zemlje, koja je odrzana pet godina nakon sto je organizovana prva u Srbiji.FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ nr

To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločine, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za Nasera Orića i primjetio da je “očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde”.

– Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo – rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svjedoka koji, podsjetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

– Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudi koji mogu da posvjedoče – rekao je predsjednik Srbije.

Zato, dodaje, treba da se još više “borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava”.

– Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili – rekao je Vučić.

Dodao je i da se znao unaprijed ishod, jer je riječ o političkoj, a ne pravnoj odluci.

Tanjug