Predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović navodi da crnogorska vlast nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u toj državi i da Srbija konačno mora da reaguje.

On ocjenjuje da identitetski genocid nad Srbima nastavlja da se sprovodi hapšenjem jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i prijetnjama hapšenjem drugih srpskih opozicionih lidera u Crnoj Gori.

“Dosta je popuštanja, ćutanja i tolerisanja represije i nasilja kojima je izložen srpski narod u Crnoj Gori. Srbija mora najoštrije da reaguje prema onima koji progone srpski narod i Crkvu u Crnoj Gori, a koji se ni po čemu ne razlikuju od šiptarskih terorista koji upravljaju privremenim organima vlasti u Prištini”, rekao je Popović.

Popović, koji je i ministar u Vladi Srbije, rekao je da “ne treba zaboraviti ni to da je Crna Gora nedavno dala podršku lažnoj državi Kosovo u pokušaju da postane članica Interpola, što je bio novi akt neprijateljstva uperen protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije”, saopšteno je iz SNP.

On je ukazao da je vladajuća struktura u Crnoj Gori, na čelu sa Milom Đukanovićem, prethodno priznala lažnu državu Kosovo i glasala da ta, kako je rekao, kriminalna tvorevina bude primljena u Unesko.

“Takva vlast nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u Crnoj Gori, proterujući srpske pisce iz čitanki, nastavlja da progoni SPC i njene sveštenike, poslali su svoje vojnike na srpsko Kosovo, kao deo snaga NATO-a koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, zabranili su ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i drugim srpskim intelektualcima, a poništavaju i istoriju i identitet Crne Gore”, zaključio je Popović.

SRNA