Da li su na pomolu nova isključenja iz SDS-a?! Potresi u ovoj stranci neće zaobići ni Izbornu jedinicu 1. Kako saznajemo, iz stranke bi mogao da bude isključen potpredsjednik Drago Bundalo. Sličan scenario, prema pisanju medija, sprema se i nekadašnjem SDS-ovom poslaniku Dušanu Beriću.

Aktuelni SDS-ov načelnik Kostajnice i potpredsjednik SDS-a, Drago Bundalo, za isključenje iz partije saznao je, kaže, od medija.

Ne krije da turbulencija nakon izbora ima. Kako saznajemo, razlog za smjenu i isključenje iz SDS-a je to što Bundalo

– Јa ne znam da li je Vukota Govedarica stavio iks na mene, a smatram da ne bi trebao- bar sam ja tu jasan. Drago Bundalo-Bunđo, je napravio prvi koaliciju sa SNSD-om na lokalnom nivou, priča Bundalo.

Sve je krenulo, kako saznajemo, nakon posljednjeg zasjedanja Glavnog odbora SDS-a, kada je, kako tvrdi naš izvor, došlo do sukoba zbog različitih stavova na relaciji Bundalo – Govedarica. SDS-ova prepucavanja i netrpeljivost u Izbornoj jedinici jedan počela su još prije dvije godine, za vrijeme unutarstranačkih izbora.

Nisu Bundala mnogi podržavali, ni kada je izabran za prvog čovjeka SDS-a Izborne jedinice 1. I sam Bundalo kaže da ga dio ljudi nije prihvatio kao potpredsjednika.

Drugi na listi “iskulječenja” mogao bi da bude dojučerašnji SDS-ov poslanik Dušan Berić. Iako se govori o tome, Berić još ništa ne zna.

da me sada ponovo iz mog rukovodstva smjenjuju ljudi,onda se postavlja pitanje kakav je zadatak tih ljudi,ako je to tako ,ja mislim da od toga neće biti ništa,d

– Dojučerašnji sam poslanik, predsjendik Gradskog odbora i da me smjenjuju…mislim da od toga neće biti ništa, ubijeđen je Berić.A akopje to tako, dodaje, postavlja se pitanje kakav je zadatak tih ljudi.

– Mislim da će to biti samo minus za stranku, zaključuje Berić.

Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SDS -a i jedini poslanik u novoizabranom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice 1, Milan Tubin, kaže da nije upoznat sa pričom o isključenju iz stranke Drage Bundala i Dušana Berića.

Rade na pripremanju unutarstranačkih izbora, a ko će gdje ostati, biće poznato tek nakon toga, kategoričan je Tubin: “Da li ćemo mi kroz izbore unutar mjesnih izbora pa nadalje dobiti nekog novog, izgubiti nekog starog, to je nešto što će pokazati izbori. Ali sad trenutno siguran sam da SDS računa na te ljude.”

Na koga SDS računa nije siguran više niko.

Kako saznajemo, na narednom zasjedanju republičkog parlamenta doći će do potpunog raskola među SDS-ovim poslanicima. Sukob će kulminirati tako što će klub biti podijeljen na dva dijela, pa će SDS-ovi parlamentarci predložiti dva imena za potpredsjednika Skupštine Republike Srpske.

RTRS