U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje toplije vrijeme sa sunčanim periodima, ali će krajem dana na zapadu početi da pada slaba kiša.

Ujutro i prije podne preovladavaće malo do umjereno oblačno, dok će u Hercegovini biti oblačnije uz mogućnost da ponegdje padne malo kiše, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se toplije vrijeme sa sunčanim periodima i uz umjerenu oblačnost. Prema večeri slijedi naoblačenje sa zapada, koje će do ponedjeljka ujutro zahvatiti većinu krajeva, uglavnom sa slabom kišom.

Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom južnih smjerova.

Јutarnja temperatura vazduha od minus četiri do nula, na jugu oko pet, najviša dnevna od šest do 12, na jugu Hercegovine do 14 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi su za narednu sedmicu najavili toplije vrijeme i svakodnevni rast temperature vazduha.

U ponedjeljak, 3. decembra, ponegdje ujutro može biti slabe kiše ili rosulje, čiji prestanak se očekuje tokom dana na sjeveru i zapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima. Јutarnja temperatura vazduha biće iznad nule, a dnevna od osam do 14 stepeni.

Slaba kiša očekuje se u pojedinim krajevima i u utorak, 4. decembra, ali će do večeri prestati da pada, pa će se i djelimično razvedriti. Najviša dnevna temperatura od devet do 15 stepeni.

Suvo i toplije vrijeme sa sunčanim periodima biće u srijedu, 5. decembra, kada će jedina na krajnjem istoku biti nešto oblačnije. Duvaće slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 16 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, samo je ponegdje u Hercegovini zabilježena slaba kiša ili rosulja.

Najhladnije danas je bilo na Bjelašnici gdje je u 13.00 časova izmjeren minus jedan stepen, dok je u Srebrenici, Rudom i Bugojnu bila nula stepeni.

Јedan stepen izmjeren je u Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Brčkom, na Sokocu i u Srpcu, dok su na Čemernu, u Sarajevu, Novom Gradu, Višegradu, Krupi na Uni, Foči, Šipovu, na Ivan Sedlu i Tuzli bila dva stepena, u Banjaluci, na Han Pijesku, u Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Livno, Sanski Most izmjerena su tri stepena, u Gacku i Bihać četiri, u Ribniku šest, u Bileći sedam, u Trebinju osam, u Mostaru i Neumu devet, a u Širokom Brijegu deset stepeni Celzijusovih.

RTRS