Vlada Popović, zvani Vlada Pop (43), ubijen je sinoć u jednom lokalu na Zvezdari.

Zločin se dogodio oko 22 sata, a prema prvim informacijama, dvojica maskiranih napadača uletila su u lokal, a potom je jedan zapucao iz “heklera”.

– Projektili su pogodili Popovića i još jednog mladića. Ubica je ranjenog muškarca iznio ispred kafića i tu ga je “ovjerio”, a potom sa saučesnikom pobjegao sa lica mjesta – kaže izvor Blica.

Kako se saznaje, napadači su u roku od nekoliko minuta pobjegli „audijem“ u nepoznatom pravcu. Policija je proglasila akciju „Vihor“ i intenzivno traga za njima.

Inače, Popović, koji je bio upravnik kazina “Havana” važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića. Sa žandarmom Vojislavom Kostićem (33) i Daliborom Đorićem (34) uhapšen je početkom 2017. godine zbog iznude i prebijanja Beograđanina koji je odbio da prihvati izmišljeni dug od 110.000 evra prema njima.

Suđenje za ovaj slučaj je u toku, a simptomatično je i to da je okrivljene branio advokat Miša Ognjanović, koji je u julu ove godine likvidiran u blizini zgrade u kojoj je živio.

Popović se dovodio i u vezu sa škaljarskim klanom.

Ubijeni Popović kockarnicu “Havana” držao je u prostoru u kome je nekada u hotelu „Slavija“ radila kockarnica ubijenog Branislava – Brana Šaranovića, kontroverznog crnogorskog biznismena.

Branovo ubistvo 2009. godine pokrenulo je jednu od najupečatljivijih epizoda krvne osvete u našim krajevima i rat između Slobodana Šaranovića, Branovog brata, i klana Luke Bojovića, za koji se sumnjalo da je vinovnik ubistva.

(Blic)