U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno i pretežno oblačno vrijeme, uz kraće sunčane intervale i suvo, a samo ponegdje na jugozapadu, zapadu i jugu može pasti malo kiše.

Prije podne biće pretežno oblačno, uz mjestimično slabu kišu ili rosulju u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a u ostalim krajevima uglavnom suvo, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Tokom dana biće uglavnom suvo vrijeme, uz kraće sunčane intervale i promjenljivu oblačnost, a samo ponegdje na jugozapadu, zapadu i jugu može pasti malo kiše.

Minimalna temperatura od nula do četiri stepena, na jugu oko sedam stepeni, a maksimalna od osam do 14, na planinama do stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je pretežno je sunčano, uz malu ili umjerenu oblačnost, a samo se ponegdje na istoku zadržava oblačnost uz hladnije vrijeme. Vjetar je slab i promjenljiv.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Sokolac minus jedan, Rudo, Bugojno jedan, Sarajevo dva, Foča, Srbac, Srebrenica, Višegrad tri, Banjaluka četiri, Brčko i Livno pet, Kalinovik, Han Pijesak pet, Novi Grad, Krupa na Uni, Šipovo, Bijeljina, Doboj, Ivan Sedlo i Sanski Most šest, Gacko, Mrakovica, Prijedor, Čemerno, Zvornik sedam, Tuzla osam, Mrkonjić Grad devet, Nevesinje 10, Ribnik, Bihać 11, Bileća, Mostar, Neum, Široki Brijeg 12, Trebinje 13 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 4. decembra ujutro će biti oblačno sa slabom kišom, a do večeri se u svim krajevima očekuje postepeno razvedravanje i prestanak kiše. Minimalna temperatura od dva do osam, na jugu oko 10, a maksimalna od devet do 15, na planinama do šest stepeni.

U srijedu, 5. decembra jutro oblačno sa maglom i niskim oblacima oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova. Јutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu oko devet, a najviša dnevna od 10 do 16, u višim predjelima do sedam stepeni.

U četvrtak, 6. decembra, ujutro mjestimično kiša u većini krajeva, a tokom dana zadržaće se oblačno vrijeme sa kišom ponegdje. U noći u višim planinama ponegdje i slab snijeg, uz prestatanak padavina do narednog jutra. Јutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu oko osam, a najviša dnevna od četiri do devet, na jugu do 12 stepeni.

RTRS