Ubistvo se dogodilo u Ulici vojvode Šupljikca

Vlada Popović (43) poznat kao Vlada Pop ubijen je ispred kafića oko 22 sata na Zvezdari. Muškarac (23) ranjen je u pucnjavi.

Kako saznajemo, Popović je blizak Luki Bojoviću škaljarskom klanu.

Prema prvim informacijama, dvojica maskiranih muškaraca upali su u kafić i otvorili vatru na Popovića, a potom pobegli automobilom marke “audi” u nepoznatom pravcu.

Dvadesettrogodišnji mladić ranjen je u nogu i prebačen  u Urgentni centar.

Popović je ubijen na trotoaru između dva kafića u Vojvode Šupljikca na Crvenom krstu Foto: Informer

Vlada Pop, vlasnik kazina “Havana”, i žandarm Vojislav Kostić hapšeni su zbog iznude od 110.000 evra početkom prošle godine.

– Kostić je u Žandarmeriji napredovao u vreme najozloglašenijeg komandanta ove jedinice, generala Bratislava Dikića. Tada je postavljen u Specijalističku četu beogradskog odreda, iako je bilo poznato da ima ozbiljne saradničke veze sa beogradskim podzemljem. Konkretno, podaci o njegovoj saradnji sa Popovićem postoje već pet godina – ispričao je izvor u MUP-u.

Njiih dvojica su sa Daliborom Đorićem bili u zatvoru zbog spomenute iznude i prebijanja “dužnika”.

Popović i Kostić Foto: Privatna arhiva

Na ime nepostojećeg duga terećeni su da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone od dvojice biznismena Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Popovića pokušali da iznude novac, a uhapšeni su u u akciji Uprave kriminalističke policije u kazinu “Havana”.

Ubice ispalile više hitaca u Popovića i pobegle “audijem” u nepoznatom pravcu Foto: Informer

Popović, Đorić i Kostić dobro su poznati srpskim istražnim i obaveštajnim organima. Njih trojica označena su kao pripadnici i istaknuti članovi ozloglašenog škaljarskog klana. Popović, koji je i upravnik “Havane”, navodno je dobar prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu “Durmitor”, u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Popović je bio građevinski investitor. Iza sebe je ostavio četvoro dece.

Policija je proglasila akciju “Vihor”.

(Telegraf.rs)