Vladimir Popović bio je nerazdvojan s bivšim žandarmom Vojislavom Kostićem, kom je Ognjanović takođe bio branilac

Vlada Popović Pop (43) ubijen je sinoć oko 22 sata ispred kafića na Zvezdari.  Ime nekadašnjeg investitora koji je stigao do vlasnika kazina “Havana” debelo je povezano sa kriminalnim krugovima. U policijskim spisima vodi se kao saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća i škaljarskog klana, ali gotovo nikada bez Vojislava Kostića.

Sa najopasnijim ljudima iz podzemlja operativni podaci pokazali su da je Popović uveo bivšeg žandarma Vojislava Kostića koji mu je postao desna ruka, visoko pozicioniran u hijerarhiji klana. Njihova imena sumnjivih policiji išla su u tandemu, ali oni nisu razdvajali privatne i poslovne obaveze.

Albumi su im puni fotografija sa zajedničkih putovanja iz Dubaija i Moskve, kao i noćnog provoda po Beogradu. Prijateljstvo su učvrstili pre hapšenja, u zajedničkom obilasku sveta od 2013.  do 2015. godine.

Foto: Privatna arhiva

Dvojac Popović – Kostić na listi je svedoka za ubistvo advokata Miše Ognjanovića, koje se dogodilo 28. jula 2018. godine. Veruje se da je Ognjanović ubijen zbog sukoba crnogorskih klanova, a njihova imena su na dugoj listi označenih kao pripadnici škaljarskog klana koje je Ognjanović zastupao, u slučaju pred Višim sudom za iznudu u kazinu “Havana”.

Advokat Miša Ognjanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedna od najpoznatijih beogradskih kockarnica”Havana” osim po provodu bogatih i slavnih brzo je stekla reputaciju stecišta kontroverznih biznismena i njihove garde, a još široj javnosti postala je poznata nakon vesti o hapšenju Popa, Kostića i Dalibora Đorića zbog iznude i nanošenja teških telesnih povreda dvojici biznismena koji su odbili da plate  izmišljeni dug za mobilne telefone od 110.000 evra prema njima.

Foto: Privatna arhiva

Popović se smatrao vođom grupe, a kockarnicu “Havana” držao je  u prostoru u kome je nekada u hotelu “Slavija” radila kockarnica Branislava Brana Šaranovića, kontroverznog crnogorskog biznismena.

Foto: Privatna arhiva

Branovo ubistvo 2009. godine pokrenulo je jednu od najupečatljivijih epizoda krvne osvete u našim krajevima i rat između Slobodana Šaranovića, Branovog brata, i klana Luke Bojovića, za koji se sumnjalo da je vinovnik ubistva.

(Telegraf.rs)