Jesenja titula za STK Prijedor

U Prijedoru su ovog vikenda odigrana dva meča Premijer lige BiH za žene. Prijedorčanke su, u prvom meču, nakon nekoliko godina, uspjele nanijeti poraz 4:3 sarajevskoj ekipi „Spin 2012“. Gostujuća Igračica Snežana Marković je sa 3:1 pobjedila prvi reket Prijedorčanku Sanju Erceg. Izjednačenje je donijela Daniela Timarac koja je sa 3:0 porazila Nedžmu Mulalić.

Kadetkinja Marija Gnjatić je sa 3:2 pobijedila Danu Biogradlić za vodstvo Prijedorčanki od 2:1. Par Marković – Mujezinović bio je bolji od prijedorskog para Erceg – Timarac i izjednačio na 2:2. Nakon pobjede Sanje Erceg nad Nedžmom Mulalić, BH reprezentativka Snežana Marković je bila bolja od Marije Gnjatić i izjednačila na 3:3. U odlučujućem meču Daniela Timarac sa 3:1 pobjeđuje vrlo sigurno Amelu Mujezinović, što Prijedorčankama donosi dugo čekanu pobijedu nad Sarajkama.

U drugom meču ekipa “Prijedora” sa 4:3 gubi od druge sarajevske ekipe “Aladža”. Dvije pobjede za domaći tim ostvarila je iskusna Daniela Timarac a jednu Sanja Erceg. Timaračeva je dobila sve četri pojedinačne partije sa samo jednim izgubljenim setom. Hendikep Prijedorčanki je sto su u dva dana morale odigrati dva izuzetno teška meča a protivnice su bile odmorne. Uz to Marija Gnjatić je nastupila prehlađena.

-Moguće da je umor i razlog za drugi poraz, jer Sanja Erceg je imala izuzetno dobru šansu da pobijedi Belmu Bušatlić, jer je vodila sa 2:0 u setovima i imala prenost od 6:2 u trećem setu i da je dobila taj meč prijedorčanke bi slavile sa 4:2. Sa porazom od ekipe .Aladže” ovo prvenstvo napravili smo vrlo neizvjesnim i za proljeće odgodili odluku o šampionu Premijer lige BiH žene – ističe Slavko Antonić predsjednik kluba.

Nakon pet odigranih kola Prijedorčanke su prvoplasirane sa četiri pobijede i porazom. Druga je ekipa ‘CM Vitez”, a treća ‘Spin 2012′.

M.Bogun/Kozarski