Sjednica inicijativnog odbora za osnivanje političke organizacije, kojom će predsjedavati šef Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović, biće održana danas u Banjaluci.

Iz Inicijativnog odbora je saopštio da će na sjednici biti i narodni poslanici Nedeljko Čubrilović, Spomenko Stojanović i Milan Dakić, te više od 40 istaknutih dosadašnjih članova DNS-a sa područja cijele Srpske.

Na sjednici će biti određen termin i mjesto održavanja osnivačke skupštine nove političke organizacije, biće zadužena lica za osnivanje inicijativnih regionalnih, gradskih i opštinskih odbora, te određeni stručni timovi za izradu osnivačkih akata i drugih obilježja nove političke partije, navedeno je u saopštenju.

Sjednica inicijativnog odbora biće održana u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 15.00 časova, a izjave za novinare planirane su u 15.20.

Predsjedništvo DNS-a nedavno je iz članstva stranke isključilo Čubrilovića, Stojanovića, Dakića, Stevanovićevu i druge funkcionere poslije čega je osnovan Nezavisni demokratski klub, te pokrenuta inicijativa za osnivanje nove političke partije.

SRNARTRS