Igor Dodik poklonio nova kolica Košarkaškom klubu invalida “Bijeljina” (VIDEO)

Mihajlo Joksimović i Predrag Šarenac, iz Košarkaškog kluba invalida “Bijeljina”, po dobrom će da pamte dolazak u Banjaluku, na prvenstvenu utakmicu sa ekipom “Vrbasa”.

Ovaj duel odigrali su u novim kolicima, koja im je uoči utakmice poklonio Igor Dodik, generalni mendažer Košarkaškog kluba “Igokea” Mihajlo i Predrag, uglas kažu da će im od sada košarkaške bitke na terenu umnogome biti lakše.

“Počeo sam da treniram u nekim prepravljenim kolicima. Zahvalio bih se gospodinu Igoru Dodiku i svima koji su nam omogućili ovaj poklon”, istakao je Mihajlo Joksimović, Košarkaški klub invalida “Bijeljina”.

“Želim da se zahvalima svima za nova kolica. Ovo će da nam znači za dalji napredak i kluba, i nas igrača”, naglasio je Predrag Šarenac, Košarkaški klub invalida “Bijeljina””
Igor Dodik, kaže da je prije nekoliko mjeseci posjetio Košarkaški klub invalida “Bijelina” i da je tokom razgovora sa čelnicima kluba saznao i muke koje ih muče. Zadovoljan je, kaže, što je mogao da im priskoči u pomoć. Ne krije, i nove konkretne poteze, koje će da povuče u korist razvoja košarke u kolicima na ovim prostorima.

“Ono što ćemo sigurno da pokrenemo na skupštini ABA lige je da se košarka u kolicima uključi u sistem ABA lige. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti u tome. Zaista mi je zadovoljstvo kada vidim koliko njima ovo znači i drago mi je što sam u ime KK “Igokea” mogao da im pomognem”, istakao je Igor Dodik, generalni menadžer KK “Igokea”.

“U našem sportu bolji poklon od ovog-ne postoji”, stižu riječi hvale i od Marinka Umićevića, prvog čovjeka banjalučkog “Vrbasa”, kluba koji je perjanica košarke u kolicma na ovdašnjim prostorima. Ne libi se Umićević da ukaže na još jedan problem koji tišti sve one koji se bave ovim sportom.

“Kolica su za igrače u ovom sportu-njihove noge. Ja sam veoma srećan i zadovoljan. Neka ovo bude primjer i drugima da nam malo pomognu. Ovo je jako skup i zahtjevan sport. Kolica koštaju 10 hiljada maraka. Mi se sada borimo da ukinemo PDV na kolica. Nigdje u svijetu se ne plaća PDV na ortopedska pomagala, samo se u BiH to plaća”, istakao je Marinko Umičević, predsjednik KKI “Vrbas”.

Utakmicom između ekipa “Vrbasa” i “Bijeljine”, počela je nova sezona u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj pored ova dva kluba, nastupa još i Košarkaški klub invalida iz Gradiške.

Izvor: ATV

Preporuka

Užasavajuća poruka kladioničara Džumhuru: J**em li...
views 92
BH teniser Damir Džumhur dobio je šokantnu poruku nakon nastupa na ATP turniru u Roterdamu. - J**em li ti mrtvu mamu, j**em ti dijete nerođeno, p**...
Poslije pisanja našeg sajta: Zahtjev Majkića Rudar...
views 96
Nakon pisanja našeg portala o neispravnosti funkcionisanja organizacionog aparata Fudbalskog kluba Rudar Prijedor i činjenici da je bivši predsednik D...
Banjaluka ima najveći mali klub na svijetu
views 22
Bez želje da se takmiče za trofeje, novac i opterećenosti koji će završiti na tabeli, grupa entuzijasta i ljubitelja sporta stvorila je FK Rekreativo,...
Na čijoj je strani Vučković – Rudar Prijedora ili ...
views 139
Nesuglasice koje su nastale u Upravnom odboru Rudar Prijedora još nisu prevaziđenje, čeka se reakcija predstavnika tri sponzora poslije stava direktor...
Rudar Prijedor u subotu gost u Krupi na Vrbasu
views 41
Fudbaleri Rudar Prijedora odigraće u subotu, 16. februara (14.30 časova) treći prijateljski meč ove zime, a rival je premijerligaš Krupa u Krupi na Vr...
Kako se slavi Dan zaljubljenih u Zvezdi: Vujadin p...
views 97
Dvije različite proslave 14. februara u redovima crveno-bijelih Svake godine je u Srbiji ista priča 14. februara, na dan kada se širom sveta proslavl...