БАЊАЛУКА, 26. МАРТА /СРНА/ - Бањалучки Окружни суд.

Okružni sud u Banjaluci osudio je trojicu narkodilera na ukupno 17 godina i 10 mjeseci robije zbog prodaje heroina, kokaina, marihuane, ekstazija i LSD na području Banjaluke i Mrkonjić Grada.

Najstrožu kaznu zaradio je Zoran Šavija (60), koji je osuđen na osam godina robije. Muhamed Halilović (40) zvani Pota osuđen je na 6 godina i 6 mjeseci zatvora, dok je Branko Milivojša (56) osuđen na 3 godine i 4 mjeseca zatvora.

U obrazloženju presude okružnog suda navedeno je da je Haliloviću, osim kazne, izrečena i mjera bezbjednosti obaveznog liječenja od zavisnosti od opojnih droga u ustanovi za izvršenje kazne zatvora, a ista mjera će trajati dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, a najduže do tri godine.

Šavija, Halilović i Milivojša uhapšeni su u oktobru 2017. godine u akciji MUP Republike Srpske kodnog naziva “Piramida” zajedno sa još 13 saučesnika, koji su u međuvremenu takođe osuđeni zbog trgovine narkoticima. Postupak protiv ostalih optuženih u međuvremenu je razdvojen, jer su mahom priznavali krivicu i dogovarali sporazume s tužilaštvom.

U oktobru ove godine Okružni sud Banjaluka je osudio Nebojšu Janjića zvanog Neno (45) i Ognjena Kokića zvanog Onjo (36) iz Istočnog Sarajeva na po 7 godina zatvora zbog šverca narkotika.

Prema presudi, oni su sami ili zajedno sa ostalim optuženim u predmetu “Piramida” kupovali i preprodavali narkotike od januara do oktobra 2017. godine na području Banjaluke i Mrkonjić Grada.

Tužilaštvo je postupak protiv Janjića i Kokića razdvojilo od ostalih optuženih u pomenutom predmetu, jer se dokazi i svjedoci protiv njih ne odnose na ostale optužene.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice u ovom predmetu osuđeno je još devet optuženih, i to na 13 godina i 8 mjeseci zatvora. Osuđeni su Milan Pičulin zvani Pićulin (35), Vedran Žolja (34), Edin Behremović (49), Miloš Dulić (37), Tihomir Novaković (43), Nedžad Bašić (36), Dalibor Mačak (37), Julija Halupa (25), Dragan Maksimović Žuti (39) i Dragan Stanišić Gagi (34).

Srpskainfo