Novoizabrani potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz Ujedinjene Srpske Milan Petković smatra da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka u Sarajevu sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira zbog neisticanja zastave Srpske pokazao da je moralan čovjek i političar.

Petković je u izjavi novinarima u Banjaluci ocijenio da će biti nastavljena Dodikova borba sa političarima u Sarajevu, ali i da će sada biti još veći napadi međunarodne zajednice.

Komentarišući aktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO /MAP/, Petković je rekao da je Narodna skupština Republike Srpske ranije po tom pitanju zauzela jasan stav o vojnoj neutralnosti Srpske i da na tom fonu Srpska treba djelovati i u buduće.

Govoreći o svom budućem radu na poziciji potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Petković je rekao da će ovu fukciju izvršavati na dobrobit svih građana i da će, prije svega, biti od koristi predsjedniku parlamenta Republike, kao njegov pomoćnik.

“Smatram da svojim praktičnim znanjem, ali i dosadašnjim iskustvom mogu doprinijeti u efikasnosti i zakonitosti u radu najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske”, ocijenio je Petković.

SRNA/RTRS