Roker i ljekar iz Mostara Milenko Pehar objavio je spot i pjesmu o aktuelnoj situaciju u BiH u kojoj kaže “ “Gospodo, odoše nam ljudi”.

Poručio je to i biskupu i muftiji i svim političarima, prenosi Bljesak.info.

Ova pjesma je himna nezadovoljnih građana, navodi se u komentarima ispod objavljene pjesme na društvenim mrežama.

Pjesma je snimljena u studiju Damira Paraća u Mostaru. Glas i gitare Milenko Pehar Mića, bas gitara Igor Koštroman, a bubnjeve je u Splitu odsvirao poznati hrvatski muzičar Elvis Sršen Noa.

Prošle godine Mostarski roker je objavio pjesmu “Venerini bregovi” koja je takođe, sa provokativnim tekstom, izazvala pažnju.

– Pjesmom progovaram o svojoj ravnodušnosti prema stanju u društvu. Dok sam se jedan dan vozio s posla kući, razmišljao sam o tome gdje radim, kako da prehranim djecu, kupim drva zimi da se ogrijemo i tako…, nešto me uhvatila depresija. S druge strane, slušam vijesti kako je velika gužva na granici, kako ljubitelji skijanja odlaze na elitna evropska skijališta i onako rezigniran zapjevam koliko me grlo nosi “ja nikad nisam bio u Garmisch-Partenkirchenu, ali bio sam na Venerinim bregovima. I bilo mi je bolje  – ispričao je nedavno za bljesak.info doktor Pehar.

Srpskainfo