Na sastanku Komisije za medije Fudbalskog saveza Republike Srpske imenovan je žiri za osmo izdanje manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” koji će se krajem januara održati u Kristalnoj sali hotela “Bosna” u Banjaluci. Organizatori ovog veličanstvenog skupa su Sportski žurnal, FSRS i Vlada Republike Srpske, tačnije Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Odlučeno je da na čelu i ovogodišnjeg žirija bude banjalučki novinar i publicista Tomo Marić, savetnik u Vladi Republike Srpske i saradnik Sportskog žurnala, a u žiriju će da bude još deset članova, uglavnom novinara koji tokom godine prate sva fudbalska zbivanja. Članovi ovog tela su: potpredsednici Zoran Vajkić (FSRS) i Slavko Basara (Sportski žurnal), Andrej Knežević (Alternativna televizija), Dejan Kondić (Elta), Marko Tešanović (BH radio), Milan Zubović (Glas Srpske), Goran Arbutina (Mondo), Darko Basara (Euro Blic), Dragan Novaković (Radio-televizija Republike Srpske) i Goran Ćejić (FSRS).

-Imenovali smo tim za pobede. Jedanaest članova žirija treba da odredi laureate za 2018. godinu. Nadamo se da ćemo uspeti na najbolji mogući način završimo povereni posao – istakao je Zoran Vajkić, potpredsednik žirija.

Dogovoreno je da se sledeći sastaak žirija održi u sredu, 12. decembra tačno u podne kada ćre da budu nominovana i imena za pet redovnih i dve specijalne nagrade. Kao što je poznato biraće se najbolji fudbaler, najtalentovaniji igrač, najbolji fudbalski radnik, trener i sudija. Biće dodeljena i nagrada za životno delo FSRS “Doktor Milan Jelić”, kao i Zlatna povelja “Miljan Miljanić”.

-Pred nama je još jedna akcija koja je poprimila dimenzije evropske manifestacije i naš cilj je, ali i obaveza, da sve to bude na maksimalnom nivou i da još jednom iz Banjaluke i Republike Srpske pošaljemo jasen fudbalske i sportske, prijateljske poruke. Žiri ima obavezu da nominuje kandidate za nagrade, a potom imenuje i laureate. Još uvek nismo odredili termin održavanja manifestacije. To bi trebalo da uradimo na narednoj sednici – istakao je generalni sekretar FSRS Goran Ćejić.

Takođe, dogovoreno je da se 26. decembra u dvanaest časova u prostorijama FSRS održi “Dan medija u FSRS”, a tom prilikom pred predstavnicima “sedme sile” naći se predsednik Mile Kovačević sa prvim saradnikom generalnim sekretarom Ćejićem i analiziraće urađeno u godini na izmaku. Članovi Komisije za medije FSRS su ostavili organizatorima manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” mogućnost za dodelu vanrednih priznanja.

Sportski žurnal