DNS će nastaviti uspješnu politiku, uprkos dosadašnjim podjelama u stranci. Žao mi je što je došlo do podjela u DNS jer je DNS bio jedna od najstabilnijih stranaka u Republici Srpskoj. Međutim, sve ovo što se dešava neće uticati na ukupnu sliku u DNS, kazao je predsjednik DNS Marko Pavić.

– DNS će nastaviti uspješnu politiku, uprkos dosadašnjim podjelama u stranci. Žao mi je što je došlo do podjela u DNS jer je DNS bio jedna od najstabilnijih stranaka u Republici Srpskoj. Međutim, sve ovo što se dešava neće uticati na ukupnu sliku u DNS – kazao je Pavić za BN TV.

Lider DNS Marko Pavić demantovao je tvrdnje da veliki dio članstva DNS podržava grupu koja se odvojila od DNS.

– Činjenica je da su ovdje umiješani prsti nekih stranaka sa strane, ali to nije njihova greška, već naša, što smo dozvolili da se to desi. Ono što mogu reći je da nijedan regionalni odbor nije podržao ovu grupaciju koja se pokušava odvojiti od DNS, od devet nijedan. Od 63 opštine, nekih osam ili devet opštinskih, odnosno gradskih odbora, više od dvije trećine Predsjedništva to nije podržalo, dvije trećine poslaničkog kluba nije podržalo. Dakle, nema na terenu te podrške o kojoj pojedini mediji izvještavaju. To ne čini ni mene, a ni bilo koga radosnim. Jednostavno, željeli bismo da do toga nije došlo , ali činjenice govore da jedan dio hoće da se odvoji i vidjećemo šta će vrijeme pokazati –  kazao je Pavić.

Pavić tvrdi da podjele u stranci neće uticati na DNS.

– Ono što je najbitnije jeste da će DNS sačuvati članstvo i glasače. Otići će jedan broj funkcionera kojima se ili prijeti otkazima ili smjenama. Mislim da to nije korektno, ali izdržaćemo mi to – kazao je on.

Govoreći o sjednici Glavnog odbora DNS, koja će biti održana 8. decembra, Pavić je kazao da će biti riječi o rezultatima izbora i aktuelnoj situaciji u stranci. On je dodao da očekuje punu podršku.

– Mi bi imali i redovnu sjednicu GO u to vrijeme jer smo je planirali kao sjednicu Glavnog odbora na kojoj će se razmatrati izvještaj o provedenim izborima. Mislili smo da to bude jedno malo slavlje na sjednici GO pošto smo postigli izuzetan rezultat. Nažalost, desilo se i da jedan dio članstva hoće da napusti stranku i da smo mi jedan dio isključili, tako da će to biti dvije teme. Na sjednici GO ne očekujem ništa spektakularno. Glavni odbor će na sjednici imati veliku većinu koja podržava kontinuitet rada DNS. Tu su vjerovatno tri četvrtine i više članova GO za politiku koju je vodilo Predsjedništvo u ovom vremenu. Ja očekujem samo punu podršku Predsjedništvu i predsjedniku za aktivnosti koje su u međuvremenu vodili –  poručio je lider DNS.

DNS ostaje u koaliciji

– DNS je prije izborne kampanje potpisao sporazum sa koalicionim partnerima sa željom da zajednički idemo na izbore i da poslije toga zajednički pravimo vlast. Moram reći da je DNS najzadovoljniji sa ovim jer je sve što smo planirali prošlo. Prošli su kandidati za pojedinačne funkcije, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, i to je bio naš cilj. DNS je ostvario svoj cilj – 100 hiljada glasova i 12 poslanika. Ako smo se dogovorili za koaliciju, DNS i sada ostaje pri tome da idemo u koaliciju. Slušam da se po terenu govori da će DNS otići u opoziciju i da neće imati mjesta. DNS je za koaliciju – kazao je Pavić.

DNS nije formiran radi nekih funkcionerskih mjesta, nego radi pomoći građanima u Republici Srpskoj, dodaje Pavić.

– Dobili smo uvjeravanja od mandatara za sastav nove vlade da će DNS biti zvanični dio koalicije i očekujemo narednih sedam, osam dana razgovore na tu temu – kazao je lider DNS-a Marko Pavić gostujući u ”Dnevniku 2” BN televizije.

(BN)