dav
Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019.godinu okupila je danas u Gradskoj upravi Prijedor korisnike budžeta, ali i građane Prijedora, predstavnike nevladinih organizacija i sve zainteresovane da neke svoje interese ostvare kroz gradski budžet.

 Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019. godinu danas je u Gradskoj upravi Prijedora okupila korisnike budžeta, ali i građane, predstavnike nevladinih organizacija i sve zainteresovane koji žele da ostvare svoje interese kroz gradski budžet.
Načelnik Odjeljenja za finansije Prijedora Biljana Malbašić izjavila je novinarima da je zadovoljna interesom građana i tokom ove rasprave.

“Naši građani najčešće ne razumiju put kojim mogu doći do realizacije svojih zahtjeva budući da Gradska uprava sve svoje aktivnosti sprovodi kroz resorna odjeljenja koje pokrivaju određene oblasti života u našem gradu”, istakla je Malbašićeva.

Ona je dodala da se većina pitanja iz mjesnih zajednica upravo i odnosila na pitanja infrastrukture, kao i iz oblasti socijalne zaštite.

“Mislim da smo shvatili zahtjeve naših građana i nije to u nekom finansijskom zahtjevu ni prevelik zalogaj, ali ćemo razmotriti sve ove zahtjeve i vidjeti i kome možemo izaći u susret”, rekla je Malbašićeva.

Ona je dodala da predloženi budžet za narednu godinu sadrži sve one elemente koji su neophodni za funkcionisanje jedne lokalne zajednice, kao i one koji jedan grad čine gradom.

Budžet grada Prijedora za 2019. godinu u formi nacrta iznosi 41.977.858 KM i manji je u odnosu na rebalans budžeta za 2018. godinu koji je iznosio 44.528.996 KM i to zbog kreditnih sredstava koje se nalaze u budžetu i nisu još realizovana.

Nacrt budžeta će se pred odbornicima naći 12. decembra na 21. sjednici Skupštine grada Prijedora.

prijedorgrad.org