Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovali su u Banjaluci manifestaciji “Crveno-plavo veče Borca”.

Zlatna plaketa FK Borac uručna je predsjednici Srpske.

Manifestaciji, koja je održana u restoranu “Agape”, prisustvovao je i mandatar za sastav nove Vlade Srpske Radovan Višković.

Dodik je rekao da je FK Borac najveći sportski brend Republike Srpske, te da kao takav uvijek mora imati podršku.

– Sva ulaganja u klub biće u koordinaciji Grada Banjaluka i institucija Srpske – poručio je Dodik, naglasivši značaj podrške i večerašnje manifestacije.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Dodik je poručio da će učiniti sve što je moguće da Borac prvo uđe u Premijer ligu BiH, a potom i da je osvoji.

– Predsjednica Srpske i ja smo se dogovorili da pomognemo Borcu sa 500.000 KM. Borac za svoj prvi korak ima podršku Republike Srpske – istakao je on.

Slaviša Kokeza, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da je Borac poštovan i cijenjen u Srbiji.

– Znamo veličinu i istoriju ovog kluba. Vjerujem da je došlo vrijeme da se titula šampiona BiH vrati iz Sarajeva u Banjaluku – istakao je on i poručio da će podrška FS Srbije biti neizostavna na tom putu.

Predsjednik FK Borac Vico Zeljković rekao je da je ovaj klub danas stabilan, iako mu je, zbog problema sa kojima se ranije suočavao, prijetilo čak i gašenje.

Naveo je da je takav scenario izbjegnut, zahvaljujući podršci Milorada Dodika, ali i bivše premijerke Srpske i sadašnje predsjednice Željke Cvijanović i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Zeljković je naglasio da je “Borac” sada na dobrom putu i da može da razmišlja o budućnosti, jer je riješena većina problema koji su klub kočili u posljednjih 10, 20 godina.

Manifestaciju “Crveno-plavo veče Borca” organizovao je Fudbalski klub Borac, a prisustvovali su i predstavnici sportskog, kulturnog, javnog i političkog života Republike Srpske, kao i predsjednik i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i Marko Pantelić, te sportski direktor Darko Kovačević.

RTRS