Demokratski narodni savez, uprkos posljednjim dešavanjima u stranci, ima novu energiju i snagu – poruka je ovo Marka Pavića, lidera partije, nakon današnje sjednice Glavnog odbora. Kažu redovne, koju održavaju nakon svakih izbora kako bi sumirali rezultate.

Ipak, ovog puta imali su i dodatnu tačku dnevnog reda zbog svega što im se dešava od izbora. Po principu ”koga nema bez njega se može”, Pavić se nije mnogo bavio onima koji su isključeni iz stranke. Sabrao je da mu je u Prijedor danas došlo 139 članova Glavnog odbora. U DNS-u tvrde – i više nego dovoljno za kvorum. Sastančili su više od dva sata u Pozorištu u čijoj se sali nekoliko puta čuo i apaluz. Vjerovatno je stigla podrška daljim planovima partije. Nakon sjednice lider stranke kaže da su neki osujećeni.

“Mi smatramo da je onemogućeno da jedna grupa ljudi, uz pomoć sa strane, preuzme stranku, da je izvorni DNS ostao i da će nastaviti djelovati na svojim osnovnim principima. Još jedan zaključak je usvojen a to je da DNS ostaje i dalje pri koalicionom sporazumu koji je potpisan između SNSD, SP i DNS i da ćemo, po obećanju mandatara, i dalje činiti dio vlasti i dio vlade u RS,” rekao je Pavić, predsjednik DNS-a.

Koliko bi ministara DNS mogao da ima i u kojim resorima, Pavić tvrdi da još ne zna. Uvjerava da se o tome, dosad, uopšte nije razgovaralo, ali da će se o svemu pričati sljedeće sedmice. Nešto su nasamo pričali i članovi Predsjedništva stranke koji su ostali sami u sali Pozorišta nakon sjednice Glavnog odbora, a prije izlaska pred novinare. O čemu, nisu rekli. Zato jesu da je Glavni odbor dao punu podršku Paviću i Predsjedništvu da na dosadašnjim principima nastave da vode stranku.

Osvrnuli su se na medijske naslove o odborima koji napuštaju DNS. Pavić tvrdi da se u javnost šalje lažna slika kako bi se pokolebalo članstvo, ali da to nije moguće jer svi članovi, na svom terenu, kako kaže, znaju pravo stanje. Na terenu su danas bili i pripadnici privatnog obezbjeđenja koje je bilo na ulazu u Pozorište.

ATV