U Republici Srpskoj i FBiH u nedjelju će preovladavati sunčano i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine, a popodne se očekuje naoblačenje sa zapada i kratkotrajna kiša.

U većini krajeva tokom noći doći će do razvedravanja, pa će ujutro preovladavati malo do umjereno oblačno i suvo vrijeme.

Tokom dana uz porast oblačnosti sa zapada počeće da pada kiša, mjestimično na zapadu i sjeveru, a zatim i u centralnim krajevima. Na planinama se očekuju susnježica i ledena kiša.

Na jugu će kasnije popodne kratkotrajno padati kiša, dok će se na zapadu i sjeveru razvedriti.

Duvaće južni i jugozapadni vjetar umjerene jačine, dok će na planinama biti jak. Poslije podne vjetar u slabljenju i skretanju na zapadni i sjeverozapadni.

Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do četiri, na planinama na istoku oko minus pet stepeni. Dnevna temperatura ponovo će biti u znatnom porastu, od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi su za naredne dane najavili veoma promjenjivo vrijeme sa čestom smjenom padavina, kiše i snijega, i suvih perioda. Slično će biti i s temperaturom vazduha koja će oscilovati od minusa tokom noći i jutra do porasta dnevne temperature do 10 stepeni, a ponegdje i više.

RTRS