Pravo je vreme da proverite!

Prirodni umetnici

Empatične osobe po prirodi stvari privlači umetnost. Vrlo su kreativne i umetnost im omogućava da u potpunosti izraze svoju ličnost i dožive katarzično iskustvo, a to je upravo ono što im je potrebno da postignu sklad iskustava koje imaju s ljudima. Svet ih iscrpljuje, a umetnost ih smiruje, piše Consciousreminder.com

Sjajni slušaoci

Empatični mogu da slušaju druge ljude satima jer osećaju da je njihova svrha rešavati njihove probleme i dileme. Takođe, sakupljaju sve informacije u sebi, sa ciljem da pomažu ljudima oko sebe.

Ne vole vesti

Društvene mreže i vesti mogu da imaju snažan učinak na empatične osobe. Događaji u svetu mogu da ih uznemire jer osećaju jedinstvo s celim svetom. Oni razmišljaju o sebi kao delu svemira i smatraju svojom ulogom rešavanje probleme sveta. Takođe veruju da mogu da promene ono što se događa oko njih, pomažući jednoj po jednoj osobi u svojoj okolini.

Vole prirodu

Provođenje vremena u prirodi empatične smiruje i opušta. Priroda je za njih utočište i mesto isceljenja. Jednostavna šetnja prirodom može imati toliko snažan pozitivan učinak na empatičnu osobu da drugi to ne mogu ni da zamisle.

Vole životinje

Empatični osećaju i prirodnu povezanost sa životinjama. Vole da maze pse i mačke i da se brinu o njima, zato s lakoćom i komuniciraju sa životinjama.

Vole da budu sami

Vole da razgovaraju s drugima i pomaažu pri rešavanju njihovih problema, ali vole da budu i sami. I to toliko da se osećaju dobro čak i ako su potpuno sami. Samoća je njihovo vreme za obnavljanje energije i vraćanje snage za rešavanje problema sveta.

Čuvaju tajne

Oni su vaša luka sigurnosti. Ako imate problem ili tajnu koju ne želite da podelite s drugima, možete ih poveriti empatičnoj osobi. Oni će slušati i zadržati je za sebe. Ne učestvuju u ogovaranjima i ne razgovaraju o drugim ljudima pa im slobodno recite što vam je na srcu.

Saosećajni su i ne osuđuju

Slušaju probleme drugih ljudi bez osuđivanja. Neće vam suditi zbog vaših dela ili ponašanja, već će biti ljubazni i saosećajni. Saslušaće vas i iskreno pokušati da reše vaš problem.

Prva Srpska TV