U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje sunčano i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine sa dnevnom temperaturom vazduha do 13 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana doći će do porasta oblačnosti sa zapada, pa se popodne na zapadu i sjeveru očekuje mjestimična kiša, a na planinama susnježica, ledena kiša i snijeg. Na planinama na istoku doći će do formiranja i porasta snježnog pokrivača.

Kasnije popodne na jugu će biti kratkotrajne kiše, a lokalno na tom području može biti i obilnija.

Duvaće južni i jugozapadni vjetar umjerene jačine, u planinama jak. Poslije podne vjetar će oslabiti.

Јutros je u centralnim i istočnim područjima preovladava pretežno oblačno vrijeme, dok je u ostalim krajevima vedro.

Bjelašnica je jutros sa minus šest stepeni bila najhladnija, zatim Han Pijesak i Kalinovik gdje je u 7.00 časova izmjereno minus pet, zatim na Sokocu i u Livnu minus četiri, te u Nevesinju, Krupi na Uni i na Ivan sedlu minus tri.

U Banjaluci, Srpcu, Gacku, Ribniku i Sanskom Mostu jutros u 7.00 časova bila su minus dva stepena, u Mrkonjić Gradu, Šipovu, Srebrenici, Sarajevu, Širokom Brijegu i Tuzli minus jedan, u Novom Gradu nula, u Bijeljini, Doboju, Rudom, na Mrakovici i Bileći jedan, u Zvorniku, Višegradu i Foči dva, u Trebinju i Mostaru pet, u Bihaću sedam i u Neumu osam stepeni.

U protekla 24 časa najviše padavine bilo je u Gacku gdje su pala 34 litra po metru kvadratnom, zatim u Bileći 30 litara, na Mrakovici, Novom Gradu i Krupi na Uni 24, u Doboju 23, u Banjaluci, Nevesinju, Trebinju, Šipovu, Srpcu 20, u Mrkonjić Gradu 18, na Čemernu i u Srebrenici 15, u Ribniku 14, na Han Pijesku 13, u Višegradu 12, u Rudom deset, na Sokocu devet, a u Foči sedam litara.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je devet centimetara, na Čemernu četiri, a u Kalinoviku dva centimetra.

SRNA/RTRS