Znam da nisam kiv, ali kako ću da ga nosim na duši. Mnogo mi je teško, roditelj sam i djed. Išao sam normalno, ne više od 40 kilometara na sat, a on je preticao preko pune linije.

Ovako je reporterima Blica ispričao vozač kamiona koji je želio da ostane anoniman, u kog se jutros prilikom direktnog sudara svojim automobilom zakucao muškarac A.P.B. (44) i na mjestu ostao mrtav.

Do velike saobraćajne nezgode je došlo jutros oko osam sati u Ugrinovcima. Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta prizor je bio stravičan. Automobil je bio gotovo smrskan i toliko uništen da su vatrogasci satima vadili tijelo preminulog muškarca iz vozila.

– Išao sam normalno, ne više od 40 kilometara na sat kada sam vidio auto kako ide ka meni. Preticao je preko pune linije. Probao sam da skrenem desno ali nisam uspio. Direktno je podletio pod kamion. Znam da sam ispravan, ali mi je mnogo teško, roditelj sam i djed. Znam da nisam kiv ali kako ću da ga nosim na duši – rekao je vozač kamiona.

I očevici su potvrdili priču kamiondžije.

– Vozio je iz pravca Batajnice i htio da pretekne kolonu vozila. On je prešao u suprotnu traku u kojoj je nailazio kamion i direktno je podletio pod njega – ispričali su očevici ovog stravičnog udesa, dodajući da je nastradali muškarac bio sam u vozilu.

Usljed sudara došlo je do formiranja kilometarskih kolona, a pojedine linije gradskog prevoza bile su preusmjerene.

(Blic)