U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Tokom noći doći će do razvedravanja, te se sutra jutro očekuje manje oblaka osim sjevera i istoka, gdje može biti niske oblačnosti i magle mjestimično oko rijeka i u kotlinama.

Biće hladno u nižim, a veoma hladno u višim predjelima. Tokom dana preovladavaće promjenljivo oblačno, svježe i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne i uveče na jugozapadu i krajnjem zapadu biće potpuno oblačno, gdje će biti uslova za slab mjestimičan snijeg, dok će u ostalim predjelima ostati suvo i svježe.

Duvaće slab vjetar, veći dio dana jugozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus šest do nula, na planinama do minus 11, na jugu od nula do četiri, a dnevna od jedan do sedam, na jugu od pet do 10 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zaovoda.

Danas je u centralnim i istočnim područjima bilo pretežno oblačno i maglovito vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus 10, Čemerno, Han Pijesak, Kalinovik i Sarajevo nula, Gacko, Mrakovica, Novi Grad i Rudo jedan, Foča i Bihać dva, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Šipovo, Bugojno i Zenica tri, Srebrenica, Jajce i Livno četiri, Višegrad, Zvornik, Sanski Most i Tuzla pet, Ribnik i Gradačac šest stepeni Celzijusovih.

U Bijeljini, Bileći i Srpcu danas je u 13.00 časova izmjerena temperatura vazduha sedam stepeni, Brčkom i Stocu osam, Širokom Brijegu i Trebinju devet, te Mostaru i Neumu 10 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo