Bosna i Hercegovina nije napravljena da bude ravnopravna zajednica i ona je satkana da uništi Srbe, kaže Tomislav Kovač, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, u razgovoru sa Marinom Marinkovićem u emisiji “1 na 1”.

“Nije BiH, ova današnja, po fundamentu, a ne po Dejtonu, nije ona saktana da bude neka ravnopravna zajednica, ona je satkana da Srbe uništi”, kaže Kovač za ATV.

Kovač ističe da je Srpska olako ispustila nadležnosti za se, kako kaže Kovač, krvavo borila.

On ističe da obavještajne strukture u BiH rade u korist Bošnjaka.

Osporavanje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku mogućnost da ga čuvaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Kovač objašnjava time da se na taj način želi kontrolisati Dodika.

“Sve službe bezbjednosti kroz poduzimanje mjera zaštite samog šefa države ga u suštini kontrološu, zato svaki predsjednik odmah dovodi svog čovjeka”, objašnjava Kovač.

Govoreći o optužnici koju je protiv njega podigao Sud BiH, Kovač kaže da je to “pravna lakrdija”.

“Ja sam bio prvi čovjek MUP-a i da je bilo kakvih ratnih zločina ja bih završio u Hagu, optuznica u BiH je pravna lakrdija”, kaže Kovač.

Kovač kaže da Srbi treba da se ujedine i zajedno nastupaju, te da ne vidi šta ima sporno u Dodikovom pozivu za zajedničko djelovanje na nivou BiH.

ATV