Povodom Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, kao i na području svih policijskih stanica Uprave, vršili podjelu promotivnog materijala i letaka pod nazivom “Igra u kojoj uvijek gubiš”.

Na ovaj način građani su informisani o načinu zloupotrebe opojnih droga i posljedicama upotrebe narkotičkih sredstava. Službenici Policijske uprave Prijedor, tokom ove godine, održali su predavanja u osnovnim i srednjim školama, sa ciljem edukacije mladih o štetnosti upotrebe narkotičkih sredstava i uticanja na sprečavanje pojave maloljetničke delinkvencije.

Na području ove uprave, za jedanaest mjeseci tekuće godine, evidentirano je 77 slučajeva zloupotrebe opojnih droga (od čega 44 krivična djela i 33 prekršaja), te oduzete sljedeće količine opojnih droga: 1290 grama marihuane, oko 173 grama amfetamina, 17 grama kokaina, 14 grama heroina, 1117 stabljika kanabisa, kao i 68 tableta različitih opojnih droga. Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu preduzimati preventivne i represivne aktivnosti, a sve sa ciljem smanjenja potražnje i ponude za opojnim drogama, kao i zloupotreba u ovoj oblasti.

K.V