Portal Kliks zluopotrijebio je jučerašnje gostoprimstvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i članova njegovog kabineta u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, proizvodeći u javnosti događaj o navodnoj segregaciji novinara iz Federacije BiH, koji uopšte nije ni postojao, rečeno je za Srnu u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Samo je portalu Kliks jasno čemu služi ova medijska manipulacija i spin sa očiglednim predumišljajem, koga u potpunosti demantujemo i odbacujemo, a njihov ovakav informativni ekstremizam na koji je nasjela i FTV, rezolutno osuđujemo – poručili su iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasili da protokol srpskog člana Predsjedništva BiH nije dijelio novinare već je, prema ličnoj preporuci predsjedavajućeg Milorada Dodika, prvo organizovao zajednički ručak za sve novinarske ekipe, a potom omogućio i da uzmu izjave.

– S obzirom na činjenicu da je u sjedište Republike Srpske u Istočnom Sarajevu došao veliki broj novinarskih ekipa, davanje izjava ekspeditivnije je bilo organizovati u dvije grupe, koje su novinari sami organizivali, jer predsjedavajući Dodik nije imao namjeru da održi konferenciju za novinare, već samo da da izjave – istakli su u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta predsjedavajućeg Dodika izrazili su zahvalnost svim ostalim medijima čije su novinarske ekipe korektno prenijeli izjave predsjedavajućeg Predsjedništva i koje se nisu bavili spletkarenjem i manipulacijama.

SRNA/RTRS