Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Dragan Mektić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, kriju broj zaposlenih i njihovu strukturu u svojim ministarstvima.

Šarović i Mektić su se oglušili na pitanje Ljilje Zovko, delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, da joj se dostave podaci o broju zaposlenih, njihovoj stručnoj spremi, radnom mjestu, funkcijama, lokaciji radnog mjesta, nacionalnosti, datumu zasnivanja radnog odnosa, te vrsti radnog odnosa.

I po isteku svih mogućih rokova, Mirko Šarović i Dragan Mektić nisu dostavili tražene podatke.

Ljiljana Zovko isto pitanje uputila je i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH i Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara BiH, na čijem čelu se nalazi Adil Osmanović.

U odgovoru Regulatorne agencije za komunikacije, između ostalog, stoji da je u toj agenciji ukupno zaposlen 121 radnik. Od tog broja Bošnjaka je 56, Srba 31, Hrvata 19, ostalih sedam i neopredjeljenih osam.

Ministarstvo civilnih poslova, u svom odgovoru je navelo da je u tom ministarstvu zaposleno ukupno 148 radnika. Od toga je sedam zaposlenih po posebnom statusu, 100 je državnih službenika, a 41 su zaposlenici.

U Ministarstvu civilnih poslova je 68 Bošnjaka, Srba 59, Hrvata 19 i ostalih i neopredjeljenih dva.

Koliko je zaposlenih i koja je njhova nacionalna opredjeljenost, u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvu bezbjednosti, Ljilja Zovak nije dobila odgovor, a po svemu sudeći od Mirka Šarovića i Dragana Mektića i neće.

ATV