Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je danas na sjednici Skupštine grada da turbulencije u pojedinim strankama nakon oktobarskih opštih izbora nisu uticale na rad te lokalne samouprave.

“Ono što smo mi radili u Prijedoru, odnosno projekte koje smo planirali u većini smo realizovali, a u ovom periodu oko i nakon izbora definisana je i odgovarajuća pomoć Vlade Republike Srpske i svi ti projekti su u toku”, rekao je Đaković odgovarajući na odborničko pitanje odbornika SDS-a Ratka Stojića o stanju projekata u Prijedoru nakon turbulentnih situacija u mnogim strankama nakon izbora.

Đaković je dodao da mnoge stranke smatraju da bi objedinjavanje opštih i lokalnih izbora, koji bi se održavali svake četiri godine, bila povoljnija varijanta koja bi stvorila prostor za kvalitetniji rad i na lokalnom i republičkom nivou.

“Nama je najveći problem asfaltiranje i uređenje makadamskih i aslfatnih puteva, što je problem nezavršenih tendera, a ne političke turbulencije. Kao potvrda da sve ide po planu je za sutra zakazano potpisivanje ugovora za izgradnju auto-puta Prijedor-Banjaluka i brze ceste Prijedor-Kozarska Dubica”, rekao je Đaković.

On je dodao da je riječ o povoljnom ugovoru, budući da će investitor svoje ulaganje naplatiti putem putarine u narednih 30 godina.

“Ta će investicija otvoriti regiju za promet robe u svim smjerovima, a mi ćemo poboljšati uslove za investiranje, jer investitori dolaze gdje je kvalitetna infrastruktura i gdje je bezbjednosna situacija povoljna”, rekao je Đaković.

Sjednica Skupštine grada Prijedor danas je počela polaganjem zakletve novih odbornika u Skupštini grada, budući da su dosadašnji odbornici SNSD-a Dražen Vrhovac i Dragoslav Kabić, te odbornik SDS-a Milan Tubin dobili poslaničke mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Umjesto njih, novi odbornici u Skupštini grada su Maja Marković i Nenad Gvozden iz SNSD-a i Slavko Švraka iz SDS-a.

SRNA/ATV