Novinar TV 1 Slađan Tomić rekao je da je tvrdnja da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik podijelio novinare iz Republike Srpske i Federacije BiH jedna od najvećih medijskih manipulacija i spinova kojima je prisustvovao.

“Naravno da to nije istina. Naravno da na to nismo pristali. O čemu se radi? Nakon otkazivanja konsultacija Dodik je javio da će novinarima dati izjave u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Njegovi saradnici su nam rekli da neće biti pres konferencije, ali da je Dodik voljan novinarima odgovarati, ali u tri grupe”, napisao je Tomić na svom fejsbuk profilu nakon što je portal “Kliks” objavio da je “Dodikov protokol podijelio novinare”, te da je prvo održao konferenciju za novinare iz Republike Srpske, a potom za novinare iz FBiH.

On je naveo da je novinarka BN TV Slađana Јašarević pitala da li mogu izjave jedan na jedan, a da je odgovor bio “Ne, podijelite se u grupe”.

“Na pitanje koliko grupa i kako da se dijelimo, odgovor je bio: ‘Kako vi hoćete’. Sasvim je slučajno ispalo da su se mediji tako podijelili. A kako? Pa tako što mediji iz Republike Srpske imaju dopisništva udaljena nekoliko stotina metara od zgrade dešavanja, dok smo mi ostali dolazili iz Sarajeva”, naveo je Tomić.

On je naveo da su tako pojedini novinari namjerno ili ne, ovom društvu ranjenom nacionalizmom nanijeli još jedan ubod i da im je to na čast i etiku.

U kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika za  Srnu  je rečeno da je portal “Kliks” zluopotrijebio jučerašnje gostoprimstvo predsjedavajućeg Predsjedništva i članova njegovog kabineta u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, proizvodeći u javnosti događaj o navodnoj segregaciji novinara iz Federacije BiH, koji uopšte nije ni postojao.

SRNA/RTRS