U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, za nepropisno zatamnjene staklene površine na vozilima, Izdata su 72 prekršajna naloga. Službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 3. do 8. decembra, realizovali su republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme za motorna vozila i tehničku ispravnost motornih vozila, a kod tehničke ispravnosti sa posebnim osvrtom na zatamnjenost staklenih površina na motornim vozilima.

U toku sprovođenja akcije, ukupno je kontrolisano 1.134 motornih vozila, od čega je izdato 537 prekršajnih naloga, te podnesena tri izvještaja o prekršaju. Policija je izdala 193 prekršajna naloga zbog neposjedovanja zimske opreme, 58 motornih vozila je upućeno na vanredni tehnički pregled, dok je 90 prekršajnih naloga izdato za manju tehničku neispravnost vozila.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila, da posvete dužnu pažnju poštivanju pravila i propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te na taj način doprinesu povećanju vlastite i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju za javnost Policijske uprave Prijedor, koje potpisuje portparol Vesna Pačariz.

KV