Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu BiH Staša Košarac rekao je da očekuje od člana Kolegijuma ovog doma Nebojše Radmanovića da inicijativu za postavljanje zastave Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH pokrene na prvoj sjednici Kolegijuma.

On je istakao da Radmanović treba što prije otvoriti ovo pitanje kako bi se u prostorijama koje koriste članovi Kolegijuma, ali i u drugim unutar PS BiH, nađe zastava Republike Srpske.

– U svakoj prostoriji koju koriste predstavnici Srpske treba da bude postavljena naša zastava, pored zastave BiH – rekao je Košarac.

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić istakao je da oni kojima smetaju simboli Republike Srpske poručuju da im smeta i Republika Srpska, što ni u kom slučaju nije dobro za BiH.

– Pravo je čudo da nekome smeta zastava Republike Srpske unutar Predsjedništva BiH, a pogotovo da bude prisutna u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na čemu ćemo mi iz SNSD-a insistirati – rekao je Špirić, koji je izabran za delegata u Domu naroda BiH.

SRNA/RTRS