Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić potvrdio je Srni da je odbio neformalnu ponudu opozicionog bloka u Republici Srpskoj da bude član Kolegijuma ovog doma, ukoliko bi, kako je naveo, podržao formiranje parlamentarne većine mimo izbornih pobjednika u Srpskoj i na nivou BiH, odnosno bez SNSD-a.

“Smatram da predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik predstavlja jedinstvenu volju srpskog naroda i da u ovom periodu najbolje štiti interese, kako Republike Srpske, tako i cjelokupnog srpskog naroda, i ta ponuda je za mene bila neprihvatljiva”, istakao je Nešić.

On je poručio da će u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH odražavati volju naroda Srpske i jedinstva institucija, sa Dodikom na čelu.

Srna nezvanično saznaje da je neformalnu ponudu Nešiću uputio potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Portal “Srpskakafe” objavio je danas da je poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić odbio ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu.

SRNA/RTRS