Aktuelni čas na 21. sjednici skupštine grada Prijedora juče su obilježila brojna pitanja vezana za infrastrukturu. Odbornik Ranko Kolar pitao je ko je nadležan za hitne intervencije na održavanju puteva u Prijedoru, jer potreba za popravka na pojedinim dionicama postoji.

Gradonačelnik Milenko Đaković ponovio je da je problem nastao zbog žalbi odabira izvođača radova na tendersku proceduru. Dok se to ne riješi od strane nadležnih institucija. Grad ne može da uradi mnogo kad je u pitanju sanacija puteva, a da pritom ne prekrši zakon.

Odbornik SDA Ajdin Mešić upitao je dokad će se pasivno posmatrati propadanje ribnjaka „Saničani”. Gradonačelnik Đaković odgovorio je da Grad, pošto se radi o privatnom preduzeću, jedino može da apeluje na Vladu RS da izvrši kontrolu da li se ispunjavaju obaveze koje su navedene u ugovoru prilikom privatizacije.

Odbornici su se pozitivno izjasnili o imenovanju Zlatka Ritana za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja sa saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne odnose.

Z.J./Kozarski