Kašćelan je označen kao vođa kavačkog klana i najtraženiji bjegunac u Crnoj Gori za kojim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica.

Kako je saopštio Interpol, Kašćelan je uhapšen u Češkoj po informaciji koju je dala crnogorska policija.

“Uspješnom i efikasnom međunarodnom policijskom saradnjom službenika crnogorske Uprave policije i razmjenom podataka sainostranim partnerskim službama, na osnovu operativne informacije naše policije, sinoć je u iznajmljenom stanu u Pragu u Češkoj lišen slobode S. K. (55) iz Kotora. Ovo lice je lišeno slobode na osnovu međunarodne crvene potjernice koja je raspisana od strane NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela#, saopštio je Interpol.

Kašćelan se potražuje zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenaštva, te druga krivična djela.

Kako kažu, Kašćelan je formirao ozloglašeni kavački klan radi vršenja krivičnih djela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i dilovanja droge, omogućavanje uživanje opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

On je često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim sarađivalo više policija iz nekoliko evropskih država.

Saradnja je ostvarena sa policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, a uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke – saopštio je Interpol.

Uskoro se očekuje određivanja ekstradicionog pritvora u cilju izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

Agencije