Ukoliko Skupština SDS na sutrašnjoj sjednici ponovo izglasa povjerenje aktuelnom predsjedniku Vukoti Govedarici, Gradski odbor SDS-a Bijeljina kolektivno će istupiti iz ove stranke, saznaje NTVarena iz dobro obavještenih izvora bliskih vrhu rukovodstva ove stranke u Bijeljini.

Sutra će u Banjaluci biti održana Sjednica Skupštine Srpske demokratske stranke.

Glavna tema će biti povjerenje predsjedniku stranke Vukoti Govedarici.

Kako NTVarena nezvanično saznaje iz krugova bliskih rukovodstvu SDS-a, bijeljinski SDS će kolektivno istupiti iz ove stranke ukoliko na sutrašnjoj sjednici Skupštine SDS-a aktuelni predsjednik stranke dobije podršku.

Da podsjetimo, Gradski odbor SDS-a Bijeljina prilikom analize izbornih rezultata, već se zvanično izjasnio po ovom pitanju, tražeći odgovornost rukovodstva stranke, prvenstveno njenog predsjednika, za kojeg smatra da snosi najveći dio odgovornosti za slabe izborne rezultate .

Iz tog ugla kolektivno istupanje iz SDS-a predstavljalo bi logičan slijed najavljenih i jednoglasno usvojenih zaključaka Gradskog odbora .

Zvaničnu potvrdu ove najave NTVarena nije dobiti od prvog čovjeka GO i potpredsjednika stranke Miće Mićića, ali istovremeno on nije ni demantovao ove navode.

Da li  će bijeljinski SDS krenuti putem svojih kolega iz Doboja i Obrena Petrovića ostaje da se vidi na sutrašnjoj sjednici Skupštine SDS-a nakon koje će se i Mićić zvanično oglasiti.

ATV