Novčanice su ispadale iz blindiranog kamiona na autoputu u američkoj državi Nju Džersi, a najmanje dva sudara su izazvana zbog želje vozača da ih sakupe.

Na snimcima objavljenim preko interneta vidi se čovjek u uniformi kako trči izlažući se opasnostima u gustom automobilskom saobraćaju, kako pokušava da skupi pare, kao i da drugi koji su izašli iz svojih automobila pokušavaju da urade to isto.

– Ljudi su malo poludjeli kad su vidjeli novac. Izgledalo je kao da su izlazili iz automobila i nije ih bilo briga. Ostavljali su vozila na sred autoputa – rekla je Danijela Šah, koja je sve vidjela iz autobusa dok se vozila za Njujork.

Kamion američke bezbjednosne kompanije “Brink” je stajao sa desne strane puta s upaljena sva četiri svjetla dok su novčanice letjele po autoputu.

Na jednom snimku se vidjelo kako se auto s slupanim prednjim dijelom provlači polako kroz saobraćaj i mećave novčanica.

Policija je saopštila da su se u haosu sudarila dva automobila, mada se ne zna da li je neko povrijeđen.

Predstavnik policije rekao je da izgleda da je blindirano vozilo imalo problema s bravom na jednim od vrata.

U saopštenju “Brink” je potvrdio da je kamion njihov i naveo da je u toku istraga.

Policija je navela da ne znaju koliko je novca ispalo i pozvali su svakog ko ima neke informacije ili video snimak da ih kontaktira.

Ovakvi slučajevi su se desili i ranije. U maju je iz jednog “Brinkovog” kamiona ispalo stotine hiljada dolara na autoputu u Indijanapolisu kada su se otvorila zadnja vrata. Sličan incident se dogodio u Merilendu 2012. ali tada je ispalo samo oko 6.000 dolara.

(B92)