Prva nagrada pripala je Kreativnoj radionici “In ideja” iz Prijedora, koja se bavi proizvodnjom inovativnih predmeta, didaktičkih igračaka i predmeta za djecu.

“Ovakva podrška svakako znači mnogo. Predavanja su bila izuzetno kvalitetna, predavači su bili na nivou zadatka. Usvojili smo sva znanja, potrudili se da iskoristimo maksimalno sve informacije koje su nam pružili da se posvetimo razvoju naše poslovne ideje”, kaže Mirjana Petoš iz Kreativne radionica “In ideja”.

“Akcelerator program, koji smo proveli u saradnji sa Agencijom “PREDA”, predstavlja jedan novi vid podrške početnicima u poslovanju, koji smo mi, upravo učešćem u ovom projektu, proveli prvi put u Republici Srpskoj”, rekla je Marica Berić iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

U projektu “Akcelerator”, koji sufinansira Evropska unije, učestvuje devet država.

“Očekujemo da ćemo u narednom periodu primjeniti ova znanja koja smo stekli tokom provođenja projekta, u kojem smo dobili znanje iz nekih drugih evropskih zemalja, i da će ovakva podrška početnicima u poslu biti konstanta u Republici Srpskoj”, istakla je Berićeva.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća najbolju poslovnu ideju novčano je nagradila sa 3.000 KM.

Tri poslovne ideje dobile su mogućnost razvoja u okviru posebno opremljenog prostora u Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA”.

RTRS