Policija je ponovo uhapsila Ranka Rakića iz Prijedora zbog više krivičnih dela.

Rakić je, po uobičajenoj proceduri, nakon kriminalističke obrade sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koje će odlučiti o eventualnom zahtevu za jednomesečnim pritvaranjem osumnjičenog.

Ako je suditi prema dosadašnjoj praksi, banjalučko tužilaštvo bi trebalo da pusti Rakića.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je Rakić uhapšen zbog krivičnih dela teške krađe i oduzimanja i oštećenja tuđe stvari.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni 4. decembra sa parkinga u Ulici Vlašićka ukrao “opel” i preprodao ga drugoj osobi. Tri dana kasnije sa parkinga u Ulici Dobojska ukrao je “polo”, provozao ga, a zatim ostavio u drugoj ulici. Osumnjičeni je 9. decembra provalio u pravoslavnu kapelu u mestu Donja Slavićka i ukrao novac – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsetimo, Srpskainfo je pre mesec dana pisala kako je banjalučko tužilaštvo pod čudnim okolnostima obustavilo istragu protiv Rakića zbog krađa i oštećenja automobila.

Izvor iz istrage otkrio je tada da su policijske uprave Banjaluka i Prijedor do sada evidentirale 22 krivična dela koja je počinio Rakić, ali banjalučkom tužilaštvu to nije predstavljalo problem da kriminalca amnestira za određeni broj krivičnih dela, iako su ona dokumentovana u izveštajima.

Blic.rs