U Republici Srpskoj i Federaciji BiH slab snijeg koji jutros pada, tokom dana će postepeno jačati, pa se i u nižim predjelima očekuje formiranje i povećanje snježnog pokrivača.

Očekivana visina snježnog pokrivača do kraja dana na sjeveru će biti od pet do 10 centimetara, u centralnom pojasu od 10 do 15, ponegdje i 20, a u planinskom pojasu od 20 do 30 centimetara, lokalno i više od 40.

U niskoj Hercegovini obilnija kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha iznosiće od minus jedan do tri, na jugu do šest, u višim predjelima oko minus tri stepena Celzijusova.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Čemerno minus šest, Bjelašnica i Han Pijesak minus pet, Kalinovik i Ivan sedlo minus četiri, Sokolac i Kneževo minus tri, Šipovo, Mrkonjić Grad, Čelinac, Bugojno, Drvar i Sarajevo minus dva, Gacko, Istočno Sarajevo, Foča, Ribnik, Krupa na Uni, Bihać, Gradačac, Јajce, Livno i Tuzla minus jedan, Srebrenica, Višegrad, Banjaluka, Novi Grad i Bijeljina nula, Doboj i Brčko jedan, Široki Brijeg dva, Bileća i Mostar tri, Stolac četiri, Trebinje pet, te Neum šest stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS