Učenici i profesori Muzičke škole „Savo Balaban” priredili su sinoć za naše sugrađane „Veče harmonike”. Nastupili su solisti, kamerni ansambli i orkestar harmonika Osnovne i Srednje Muzičke škole. Do sada su imali brojne koncerte u našem gradu, a domaća publika je itekako prepoznala njihov rad.

Kako kaže Miloš Zec, profesor harmonike, ova godina je bila uspješna za orkestar harmonika, jer su u Prijedor donijeli zlatne pehare sa takmičenja u Ugljeviku, Istočnom Sarajevu i Gracu. Bila je to prilika da učenici pokažu svoje znanje i vještinu muziciranja na ovom instrumentu, a publika da uživa u prepoznatljivim melodijama i kompozicijama. „Veče harmonike” je već tradicionalan muzički događaj u Gradu na Sani, a proistekao je iz želje i učenika i profesora da se popularizuje ovaj instrument među mladima.

Učenici i profesori na čelu sa direktorom Aljošom Novakovićem, najavili su da će godinu na izmaku ispratiti tradicionalnim polugodišnjim koncertom, koji će biti održan u Pozorištu Prijedor u ponedjeljak, 17. decembra, u 19.00 časova. Cijena ulaznice je simbolične dvije KM.

M.Šodić/Kozarski