Grešni pop i ranije je pokazivao naklonosti prema lijepim ženama, ispričali su mještani
Foto: Profimedia/Alamy, Privatna arhiva

Rumljani su već danima u neverici dok društvenim mrežama kruže pornografski snimci lokalnog sveštenika sa ljubavnicom.

Grešni pop je sam sebe je ovekovečio u različitim pozama fotografijama u ogledalu, a kako je tajna mladog pravoslavnog jereja stigla u javnost postoji više verzija.

U sremskom mestašcetu posebno je izbila bruka “popa švalera” i zgražavanje jer je mladi, ali kako se predstavljao porodični i pošteni čovek, venčavao parove i svetio vodicu. Navodno, od slučajnog čeprkanja maloletnog deteta po očevom telefonu došlo je do skandala. Čim je ugledao snimak, pokazao ga je majci.

Nije poznato, ipak, kako se snimak raširio niti kada je tačno nastao, ali meštanima Rume nije dugo trebalo da otrkiju ko se na njima nalazi. Sveštenikovu ljubavnicu su prepoznali po tetovaži, koja je odmah po izbijanju ovog skandala isključila Fejsbuk profil.

Eparhija sremska SPC pokrenula je postupak protiv sveštenika. Da li je svojim postupkom prekršio crkvene kanone, povredio javni moral, izneverio porodične vrednosti i osećanja vernika biće poznato po okončanju crkvenog procesa.

Foto: Privatna arhiva

– Dalji koraci kao i moguće sankcije protiv sveštenika biće poznate po okončanju postupka – rečeno je “Novostima” u sedištu eparhije u Sremskim Karlovcima.

Inače, sveštenik  službuje u pravoslavnom hramu u Rumi. Meštani sela Jazak, koje je bilo prvo mesto službovanja bludnog sveštenika, međutim, kažu da je klirik i ranije imao sklonosti ka lepim ženama.

Foto: Privatna arhiva

– Čovek je bio čest gost na slavama i rado se družio sa meštanima. Brzo je, međutim, počeo da ga bije glas da nije ravnodušan prema lepšem polu. Znali smo mi za pojedine njegove afere i ovde – priča jedan od stanovnika sela, a drugi dodaje:

– Uvek se moderno oblačio, nikada čovek ne bi pomislio da je sveštenik. Mlađi je muškarac, delovalo je prirodno da voli moderan život i da se provodi. Ne bi to bilo ništa loše, da mu lepe žene nisu slaba tačka.

(Telegraf.rs)